Супа Risi e bisi

5 5 2

Италианска кухня

Българска

Рецептата "Супа Risi e bisi" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

ориз Arborio (или Carnaroli) 200 г
бекон 50 г
кромид лук 1 глава
телешки бульон 1 л
краве масло 50 г
зехтин 2 с. л.
замразен грах 150 г
настърган Пармезан 4 с.л.
смлян черен пипер
ситно нарязан магданоз

• Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в сгорещена мазнина на среден огън.

• Прибавя се нарязаният на дребно лук и се задушава до омекване.

• Добавя се замразеният грах и се влива 200 мл врял бульон.

• Супата се кипва и се влива останалият горещ бульон.

• Прибавя се оризът и огънят се намалява.

• Супата се вари 20 минути, като се разбърква няколко пъти.

• Добавя се маслото, настърганият Пармезан.

• Супата Risi e bisi се разбърква и се похлупва.

• След 5 минути се сервира поръсена с нарязан магданоз.