рецепта
Супа Risi e bisi
Гответе с мен
Италианска кухня
Българска
Рецептата "Супа Risi e bisi" беше добавена на
Продукти
ориз Arborio (или Carnaroli) | 200 г |
бекон | 50 г |
кромид лук | 1 глава |
телешки бульон | 1 л |
краве масло | 50 г |
зехтин | 2 с. л. |
замразен грах | 150 г |
настърган Пармезан | 4 с.л. |
смлян черен пипер | |
ситно нарязан магданоз |
Приготвяне
• Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в сгорещена мазнина на среден огън.
• Прибавя се нарязаният на дребно лук и се задушава до омекване.
• Добавя се замразеният грах и се влива 200 мл врял бульон.
• Супата се кипва и се влива останалият горещ бульон.
• Прибавя се оризът и огънят се намалява.
• Супата се вари 20 минути, като се разбърква няколко пъти.
• Добавя се маслото, настърганият Пармезан.
• Супата Risi e bisi се разбърква и се похлупва.
• След 5 минути се сервира поръсена с нарязан магданоз.