Постна гръцка мусака с патладжани и тиквички
Постна гръцка мусака с патладжани и тиквички
Оценка: 4 от (3 гласували)
Източник: gotvach.bg
Необходими съставки
  • картофи –4 бр.
  • патладжани - 4 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 5 бр
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - за намазване
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 4 с.л.
Начин на приготвяне

Измийте и почистете от семките всички зеленчуци. Обелете патладжаните, нарежете на филийки и ги осолете. Картофите нарежете на колелца и ги подредете по дъното на намазана със зехтин тава.

Върху картофите наредете патладжаните. В отделен съд накълцайте доматите и ги смесете с предварително опечените и нарязани чушки. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Доматената смес се изсипва след патладжаните. Лукът и чесъна задушете със сол на вкус и към тях прибавете нарязаните тиквички. Това е предпоследният пласт от муската, като накрая трябва да завърши с пласт патладжани.

Опаковайте тавата с домакинско фолио и печете на 200 градуса за 40 -45 мин.

Докато мусаката се пече, може да приготвите заливката.

Смесете прясното мляко с брашното до получаването на хомогенна смес и овкусете с 1 чаена лъжичка сол.

След като мусаката се изпече, залейте със сместа и допечете за още 15 - 20 мин.

Описание
Българска кухня
В moqtarecepta.com сме събрали огромно разнообразие от най-любимите и вкусни рецепти в България. Избраната рецепта е от категория - Без категория . Насладете се на най-добрите рецепти, специално подбрани за вас! Постна гръцка мусака с патладжани и тиквички е правилният избор, който ще удовлетвори всички ваши претенции.
Принтирай тази рецепта!
Гласувай за тази рецепта
Категории